Esborrar o treure un tatuatge amb làser

Abans de prendre la decisió d’esborrar o treure un tatuatge cal saber que és una tècnica delicada que afecta la nostra pell i que és important que sigui realitzada per un dermatòleg que podrà analitzar el cas en particular.

Per llevar un tatuatge amb èxit és necessari que el dermatòleg tingui en compte el color, la zona de la pell on es localitza el tatuatge, l’antiguitat del mateix i la profunditat a la qual es va fer. A partir d’aquestes dades el metge especialista determinarà el nombre de sessions necessàries per esborrar el tatuatge. La mitjana de sessions d’un tractament complet sol estar entre 8 i 15.

El làser utilitza dos passos per eliminar el tatuatge, primer, els pigments absorbeixen l’energia de l’emissió làser i són trencats, mentre que, en un segon pas, un pols d’alta intensitat fa fallida les partícules de tinta.

El resultat estètic final dependrà de factors com el color de la tinta, el tipus de tatuatge, la localització del mateix i el color de la pell del pacient.

Els pigments de color negre i blau fosc són els que millor responen al làser i després els de color vermell. Els pigments de colors blau clar, verd, groc i tons mixts són els més difícils d’eliminar a causa del zinc o a l’òxid de titani emprat.

En les pells clares és més senzill esborrar un tatuatge i els resultats es noten abans que en aquelles persones que tenen la pell més fosca.

El tatuatge aficionat sol ser més senzill d’eliminar que el professional. En el cas de l’afeccionat s’empren tintes inestables i són més superficials, en canvi el tatuatge professional presenta major densitat i profunditat i per això és més difícil d’eliminar.

Les zones del cos en què la pell és més fina com el cap, la nina, el coll i l’escot de la dona necessiten menys sessions per llevar el tatuatge. En altres zones on la pell presenta un major grossor com l’esquena, els braços i les cames pot ser més difícil d’esborrar ja que la tinta del tatuatge penetra a major profunditat.

Llevar un tatuatge pot ser molest però la sensació es pot minimitzar utilitzant cremes amb anestèsia.

És possible eliminar solament una part del tatuatge o tornar a tatuar damunt de l’eliminat. Cal tenir en compte que un tatuatge recent no es pot esborrar fins que no hagi cicatritzat completament.

La Dra. Marta Vilavella examinant un tatuatge abans d'una sessió làser

SOL·LICITAR VISITA

DEMANAR HORA +

FINANÇAMENT 0% INTERÈS

LLEGIR MÉS +

By |2020-03-04T07:13:46+00:00octubre 31st, 2016|Dermatologia estètica|0 Comments

About the Author:

¡Pregúntanos lo que quieras!