Trastorns de pigmentació

DERMATOLOGIA CLÍNICA

TRASTORNS DE PIGMENTACIÓ

Una correcta valoració permet lluir una pell sense taques

Les efèlides són taques petites, de color marró o vermellós, localitzades en àrees exposades al sol, principalment cara, escot, esquena i braços, que apareixen des de la infantesa i s’incrementen en nombre amb l’edat. A l’hivern poden disminuir o fins i tot desaparèixer.

Els lentígens solars solen aparèixer després dels 30 o 40 anys. Es tracta de taques ovalades o rodones, de coloració marró, uniformes i que es localitzen a la cara o al dors de les mans. Són més grans que les efèlides i no desapareixen a l’hivern. Els lentígens solars no són cancerosos, ni tenen risc de produir un càncer de pell, però ens diuen que l’exposició solar ha estat excessiva i per tant les persones amb lentígens solars poden tenir altres lesions que sí siguin canceroses.

Per aquest motiu recomanem la valoració per un dermatòleg. Al ser lesions benignes de la pell generalment no necessiten tractament. No obstant això, per motius estètics es poden eliminar mitjançant diferents tractaments com el peeling químic, la crioteràpia, la llum intensa polsada o el làser. No solen respondre bé a cremes despigmentants. La millor forma de prevenció és l’ús de protectors solars i controlar l’exposició al sol.

SOL·LICITAR VISITA

DEMANAR HORA +

FINANÇAMENT 0% INTERÈS

LLEGIR MÉS +

By |2019-03-01T08:24:32+00:00gener 23rd, 2019|Comentaris tancats a Trastorns de pigmentació

About the Author:

¡Pregúntanos lo que quieras!