Dermatitis atòpica

DERMATOLOGIA CLÍNICA

DERMATITIS ATÒPICA

La prevenció i el tractament ajuden a millorar la pell

La dermatitis atòpica afecta totes les races i existeix a tots els països. En la majoria dels casos aquesta malaltia s’inicia abans del primer any de la vida i la incidència descendeix amb l’edat cap als 12 anys. L’inici a l’edat adulta és molt poc comú. A la pell es presenta una reacció per hipersensibilitat (similar a l’al·lèrgia), la qual produeix una inflamació crònica que ocasiona picor i descamació.

El rascat i la irritació crònica fan que la pell es torni gruixuda i adquireixi en algunes zones una textura rugosa. És molt freqüent que s’afectin els plecs dels braços i cames, així com també els plecs del coll.

L’exposició a factors ambientals irritants pot agreujar els símptomes d’aquest problema de la mateixa manera que la sequedat, l’exposició a l’aigua clorada, els canvis de temperatura i l’estrès.

El tractament de la dermatitis atòpica es realitzarà a través d’una estratègia basada en l’educació/formació del pacient o dels pares del pacient, l’eliminació d’agents desencadenants, les cures cosmètiques de la pell (fonamentalment cremes hidratants i sabons sense detergent) i, en cas necessari, el tractament farmacològic.

SOL·LICITAR VISITA

DEMANAR HORA +

FINANÇAMENT 0% INTERÈS

LLEGIR MÉS +

By |2019-02-06T10:56:16+00:00gener 23rd, 2019|Comentaris tancats a Dermatitis atòpica

About the Author:

¡Pregúntanos lo que quieras!