Cures post-operatòries després d’una cirurgia de parpelles superiors

La cirurgia de parpelles superiors o blefaroplàstia superior és una tècnica que es realitza per a reduir l’excés cutani de les parpelles i, si es presenta, l’excés de greix a la zona. A mesura que passen els anys es va produint un relaxament de la pell de les parpelles, come

nçant a penjar, podent fins i tot dificultar la visió al sobrepassar la línia de les pestanyes. És una intervenció que habitualment es realitza amb anestèsia local, tot i que en alguns pacients més ansiosos o amb baix llindar de tolerància al dolor es realitza sota sedació. Sol tenir una duració aproximada d’una hora.

En aquest article em centraré exclusivament el post-operatori de la blefaroplàstia superior.

Immediatament a la fi de l’operació

Si es va realitzar amb anestèsia local es trobaràs completament conscient. Li col·locarem unes tiretes adhesives sobre la cicatriu de la parpella i immediatament gel o gels freds sobre la zona per disminuir el procés inflamatori. Recordi que, tot i que les parpelles s’inflamaran, en tot moment podrà mantenir els ulls oberts i no necessitarà ajuda per a caminar o moure’s. Es recomanable tenir preparades unes ulleres de sol fosques i grans per tal de dissimular la cirurgia i evitar haver de donar explicacions sobre aquesta. Això sí, el millor per tornar a casa es venir acompanyat d’un familiar ja que no és recomanable conduir.

Cures a casa. Els primers dies.

No acostuma a ser una cirurgia dolorosa. El més habitual és sentir algunes molèsties que es calmen fàcilment amb els analgèsics que li receptarem. És molt important aplicar fred a la zona (gel o gels freds). Generalment es realitzen tandes de 20 min. de fred, descansant una hora. Durant els primers dies és el tractament més important per disminuir la inflamació.

Pot tenir la sensació de d’ulls secs o irritats que solen millorar ràpidament amb un col·liri o llàgrimes artificials que pot utilitzar tantes vegades com vulgui.

És recomanable no realitzar esforços, ja que aquests afavoririen la inflamació o fins i tot el sagnat. Durant 2 o 3 dies pot ser molest llegir o mirar la televisió, degut a la inflamació de la zona. Ha de tenir a mà sèrum fisiològic estèril (en unitats monodosi que són més higièniques) per poder rentar-se els ulls en cas que ho necessiti.

És recomanable que dormi cara amunt i que col·loqui un parell de coixins per mantenir el cap aixecat. Al despertar-se pot tenir les parpelles inflades i a vegades amb lleganyes o secrecions sobre les pestanyes. Netegi’s bé els ulls amb sèrum fisiològic. La inflor anirà disminuït al cap del dia.

També és habitual tenir zones morades al voltant dels ulls, des de lleus a intensos, depenent del pacient. Es localitzaran en la parpella superior, però aniran baixant cap a la parpella inferior i cap els pòmuls. Generalment desapareixen al cap d’una setmana. Poden ajudar a accelerar el procés l’ús de cremes amb vitamina K.

A partir del quart o cinquè dia notarà una clara millora: menys inflamació, absència de secrecions i podrà llegir o treballar amb l’ordinador sense problemes. Pot sortir a passejar, sempre protegit amb ulleres de sol i sense fer grans esforços. Encara no és recomanable conduir.

El citarem a partir del cinquè dia per a un primer control post cirurgia. Es retiraran els esparadraps i les sutures.

El primer mes

Després de la primera setmana podrà portar una vida normal, evitant l’exercici físic intens. Podrà conduir, llegir, mirar la TV o treballar amb l’ordinador.

Passades les dues setmanes de la cirurgia, pràcticament no notarà molèsties. Poden quedar alguns restes d’hematomes que es poden dissimular fàcilment amb maquillatge. Sobretot al despertar pot notar encara una lleu inflor de parpelles que és deguda a la retenció de líquids. Aquest anirà resolent-se gradualment i pot millorar amb l’ús de gel al despertar.

És molt important que protegeixi la cicatriu del sol. Ha d’usar protector solar i gafes de sol quan sigui a l’aire lliure. Passades 3 setmanes tindrà una altra visita de control. És normal notar una sensació de picor sobre la cicatriu degut a la regeneració cutània. Pot aparèixer sobre la cicatriu un petit quist. Generalment desapareixen sols, però si aquest persisteix s’eliminen fàcilment a la consulta.

Al voltant d’un mes després la cirurgia es trobarà en un aspecte normal. La mirada es veurà més fresca, desapareixent la sensació de cansament o de mirada trista. Recordi que l’objectiu de la cirurgia és eliminar l’excés de pell, amb el que la forma de l’ull no canviarà.

Espero que el post sigui d’ajuda per als pacients que estiguin pensant en operar-se les parpelles i tinguin dubtes sobre com serà la recuperació.

Per a qualsevol dubte o inquietud, quedo a la vostra disposició.

ejp

Dr. Eugenio J. Peluffo

Especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica

SOL·LICITAR VISITA

DEMANAR HORA +

FINANÇAMENT 0% INTERÈS

LLEGIR MÉS +

By |2020-02-22T07:19:34+00:00febrer 4th, 2020|Tractaments de Cirurgia Estètica|0 Comments

About the Author:

Open chat
¡Pregúntanos lo que quieras!