Bótox per a rejuveniment facial

Bótox per a rejuveniment facial

La idea d’aquest post és la de explicar d’una manera clara i senzilla el que és el Botox i quins són els seus usos en rejoveniment facial.

La toxina botulínica és el tractament estètic ideal per disminuir les arrugues “d’expressió” que es deuen a la contracció de la musculatura facial (mímica i expressió facial).

Cal no confondre la toxina botulínica amb l’Àcid Hialurònic. Aquest últim és un producte de farciment facial que s’utilitza per tractar les arrugues ja formades (solcs) i per donar més volum a certes zones facials (llavis, pòmuls, mentó)

Hi ha una certa mala premsa relacionada amb l’ús de la toxina botulínica, estenent la idea que el seu ús deixa cares inexpressives i/o artificials. Aquests resultats són deguts a un mal ús o abús d’aquesta toxina, en utilitzar dosis elevades o tractar massa zones conjuntament.

Què és el Bótox?

Primer de tot començaré per aclarir que Botox ® és una marca comercial (la més coneguda mundialment) de l’anomenada toxina botulínica Tipus A. Hi ha diverses marques al mercat, però el principi actiu és el mateix en totes.

Com actua?

La toxina botulínica bloqueja de forma transitòria la transmissió de l’impuls nerviós entre el nervi i el múscul. Puntualment inhibeix la formació d’acetilcolina, que és el neurotransmissor responsable d’aquest impuls nerviós.

Com s’aplica?

Es realitzen petites infiltracions amb agulles molt fines en les zones que es vulguin tractar.
No és un tractament dolorós, encara que en persones molt sensibles es pot aplicar prèviament una crema anestèsica per evitar qualsevol tipus de molèsties.

En quines zones s’aplica?

Les zones on s’aconsegueix un millor efecte són la zona de l’entrecella, la part mitjana del front i les potes de gall.

Quan comença l’efecte del Bótox?

La seva acció s’inicia entre el 3r i 5è dia i s’aconsegueix el seu màxim efecte a partir dels 15 dies de l’aplicació

Quant dura l’efecte del Botox?

Té una durada de 4-6 mesos, encara que depèn del pacient, de la dosi utilitzada i de les zones tractades. L’ideal per mantenir els resultats és realitzar unes 2 o 3 sessions a l’any.

S’ha de tenir en compte que:

  • L’ús de la Toxina Botulínica no requereix de la realització de proves d’al·lèrgies prèvies i pot aplicar-se tot l’any.
  • Les úniques contraindicacions descrites són en pacients embarassades i pacients amb tractament anticoagulants.

Utilitzat correctament, l’ús de la toxina botulínica és un dels tractaments no invasius amb millors reslultats per al rejoveniment facial. Aporta al rostre un aspecte més relaxat, disminueix marcadament les arrugues d’expressió i a més, té un efecte preventiu sobre l’envelliment, evitant la formació d’arrugues fines.

Si tens alguna inquietud o necessites més informació, no dubtis a sol·licitar una visita a Idermic – Dermatologia i Cirurgia Plàstica.

SOL·LICITAR VISITA

DEMANAR HORA +

FINANÇAMENT 0% INTERÈS

LLEGIR MÉS +

By |2020-02-10T11:45:41+00:00desembre 25th, 2019|Dermatologia estètica|0 Comments

About the Author:

Open chat
¡Pregúntanos lo que quieras!