Els polls: 10 mites i veritats

10 mites i veritats sobre els polls

És època de tornada a l’escola i un dels problemes amb els que s’enfronten els pares i escolars és el temible retrobament amb els polls. Existeixen nombroses falses creences entorn aquesta problemàtica. Per conèixer i aclarir alguns d’aquests aspectes us portem 10 mites i veritats sobre els polls.

  1. “Només els nens poden tenir polls” FALS. Encara que són la segona afecció més freqüent en nens després dels refredats comuns, també poden afectar també a persones adultes.
  2. “Els humans poden estar infestats per tres tipus de polls” VERITABLE Existeix el poll del cos (Pediculus humanus corporis), el del pubis (Pthirus pubis) i del cap (Pediculus humanus capitis).
  3. “Els polls afecten a persones amb escassa higiene”. FALS No és un signe de mala higiene. No significa que els nens siguin bruts o poc acurats. Una higiene meticulosa no prevé la infestació.
  4. “Els polls salten” FALS. No salten ni volen. No tenen ales però sí es desplacen ràpidament pel cabell d’un pèl a un altre si està sec. Si el cabell està humit es mouen de manera maldestra i són més vulnerables.
  5. “Els polls humans no infesten a altres animals”. VERITABLE Els polls que ens afecten no es transmeten a través de les mascotes, necessiten la ingesta de sang humana diverses vegades al dia i són incapaços de viure fora del cos humà més de dos dies.
  6. “La picor pot trigar de 4 a 6 setmanes a aparèixer després de la primera infestació”. VERITABLE Aquest fet retarda el diagnòstic i facilita la propagació.
  7. “L’eliminació mecànica de polls i llémenes amb llemenera (pinta de pues estretes) és tan o més important que el tractament amb locions contra els polls” VERITABLE El pentinat serà meticulós i sense oblidar cap àrea. Ens ajudarà a diagnosticar el problema i a fer el seguiment post-tractament.
  8. “Es realitzarà el tractament amb locions una sola vegada”. FALS Els tractaments químics són bastant eficaços i amb altes taxes d’eliminació, tant dels polls com de les llémenes. Això sí: cap tractament els elimina al 100% i sempre s’ha de realitzar un segon tractament passats set o deu dies. Cal seguir estrictament les instruccions del producte i tenir en compte que les presentacions en crema o loció són molt més eficaces que en xampú.
  9. “Quan hi ha epidèmia al col·legi, és millor rentar el cabell amb xampú antiparasitari per evitar la infecció”. FALS Un brot escolar no significa que tots els nens estiguin infestats. Els brots obliguen al pentinat amb llemenera però no a usar productes contra els polls de manera indiscriminada. L’ús d’aquests tractaments com a prevenció (fet molt freqüent a la pràctica) contribueix a l’augment de resistències.
  10. “Únicament existeixen tractaments tòpics per als polls (locions, cremes o xampús)”. FALS Als pacients amb resistències als productes contra els polls es pot optar per a realitzar tractaments orals amb fàrmacs segurs com la ivermectina.

En cas que el teu fill tingui polls i et trobis amb dificultats per a eliminar-los no dubtis en acudir a l’especialista perquè avaluï el cas i realitzi el tractament més adequat.

Consulta el que necessitis sobre aquest tema en la nostra Clínica estètica de Terrassa.

SOL·LICITAR VISITA

DEMANAR HORA +

FINANÇAMENT 0% INTERÈS

LLEGIR MÉS +

By |2021-10-11T07:16:19+00:00setembre 15th, 2016|Noticies|Comentaris tancats a Els polls: 10 mites i veritats

About the Author:

Equipo de Idermic
¡Pregúntanos lo que quieras!