Excés de sudoració: tractament efectiu amb toxina botulínica.

L’excés de sudoració s’anomena hiperhidrosi. La suor és un dels mecanismes més importants per dissipar la calor corporal. No obstant això, hi ha persones que produeixen suor en quantitats majors a les necessàries per controlar la temperatura corporal.
La Hiperhidrosi pot ser generalitzada, és a dir, pot afectar tota la superfície corporal (menys freqüent) o localitzada o focal (la més freqüent) afectant peus, palmes o aixelles.
La hiperhidrosi pot afectar l’1% de la població. Implica una important repercussió en la qualitat de vida de les persones que la pateixen, ja que les zones afectades poden estar constantment humides limitant en molts casos la seva activitat laboral i social.
La hiperhidrosi no causa mala olor corporal. Aquesta pot ser degut als bacteris que poden aparèixer si la suor es manté en la pell durant molt de temps.

Com funciona la toxina botulínica per al control de la Hiperhidrosi?
La Toxina Botulínica bloqueja l’acció de les terminacions nervioses de les glàndules sudorípares evitant que produeixin suor.

Com es realitza el tractament?
Mitjançant l’ús d’agulles molt fines s’injecten petites quantitats de la toxina botulínica en la superfície de la pell afectada (mans, peus o aixelles). El tractament dura entre 15-30 min i és pràcticament indolor. En palmells i plantes, zones més sensibles, s’administra una crema anestèsica 1 hora abans.

Quan comença l’efecte del tractament?
En la primera setmana la millora és notòria.

Quant temps dura l’efecte?
El segon tractament és necessari quan es percep novament un excés de sudoració. Sol ocórrer entre els 4-9 mesos.

Té efectes secundaris?
Generalment són molt poc freqüents i passatgers. S’ha descrit dolor lleu en el lloc de la injecció. Símptomes pseudogripals, ja que la toxina botulínica és una proteïna. Ocasionalment disminució transitòria de la força dels músculs de la mà per la difusió de la toxina cap als músculs.

Inmaculada G. és una pacient amb Hiperhidrosi axil·lar que va acudir al nostre centre Idermic – Dermatologia i Cirurgia Plàstica i ens explica la seva experiència.

– De quina manera t’afectava l’excés de sudoració en el teu dia a dia?
Inma: de totes les maneres (rialles). L’inici del bon temps era un trauma per mi. Evitava les peces de color, sempre anava de color negre o blanc. Constantment anava al servei a assecar-me. Vaig utilitzar tots els tipus d’antitranspirants i desodorants. Era un suplici.
– I et vas decidir a consultar a un expert…
Inma: per sort! Jo no sabia que això era un problema que tenia una solució mèdica. Li vaig consultar a la meva dermatòloga (Marta Vilavella) i em va explicar en detall el meu problema i la seva solució.
– El tractament és dolorós?
Inma: gens ni mica! Jo sóc molt poruga, així que em van posar una crema anestèsica a les aixelles durant uns 30 minuts. La veritat que després no vaig sentir cap ni una de les punxades. Als 20 min ja havíem acabat
– Què va canviar després del tractament?
Inma: doncs un canvi total. Als cinc dies ja ho vaig notar. Vaig deixar de mullar totes les camises. Per fi vaig començar a fer servir roba de color. Ara em sento més relaxada, no estic pendent de l’estat de la roba, de si em miren. Estic encantada!
– Repetiries?
Evidentment!

En definitiva, la sudoració excessiva suposa un problema social que en alguns casos requereix mesures especials.
El tractament de la Hiperhidrosi amb Toxina Botulínica és efectiu, segur i còmode per als pacients.

By |2015-01-17T09:39:47+00:00maig 30th, 2014|Sense categoria|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Open chat
¡Pregúntanos lo que quieras!