Tractament de taques

tractament-taques

Els lentígens solars solen aparèixer després dels 30 o 40 anys. Es tracta de taques ovalades o rodones, de diferents tonalitats de marró, uniformes i que es localitzen a la cara, a l’escot, en els braços o al dors de les mans. Són més grans que les pigues/efèlides i no desapareixen a l’hivern. Els lentígens solars no són cancerosos ni tenen risc de produir un càncer de pell però ens diuen que l’exposició solar ha estat excessiva.

La millor forma de prevenció és l’ús de protectors solars i controlar l’exposició al sol i un cop ja han aparegut es poden eliminar de manera ràpida i indolora amb l’aplicació de la llum polsada intensa (IPL).

En què consisteix el procediment?

Els tractaments amb llum polsada dirigeixen polsos de llum a l’epidermis. La llum és absorbida per la melanina que està concentrada en les lesions pigmentàries.
La melanina converteix l’energia de la llum en calor. Aquesta calor es fa servir per destruir el queratinocit que és on s’emmagatzema la melanina. Així s’aconsegueix destruir l’objectiu a tractar sense danyar teixit circumdant.
La tècnica es realitza a la consulta i té una durada d’uns 10 minuts, sempre depenent del nombre de taques a tractar.

Com és el procés de recuperació?

El pacient pot incorporar-se de manera immediata a les activitats de la vida diària. Es recomana protegir-se de l’exposició solar amb un fotoprotector alt (mínim FP50+) fins al menys un mes després del procediment.

Quan apreciaré els resultats?

Les taques tractades amb làser s’oxiden a les 12-24 hores, es tornen més fosques i durant 7-15 dies van descamant-se i desapareixent progressivament.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votos, promedio: 3,73 de 5)
Loading...