Peelings químics

peeling-quimics

El peeling químic és una tècnica utilitzada per millorar l’aspecte del cutis. Consisteix en l’eliminació de diferents capes de l’epidermis mitjançant l’aplicació d’un agent químic irritant o càustic. Això produeix una renovació de les capes de la pell sent substituïdes per altres de noves de millor qualitat, amb menys taques i arrugues i millor textura. S’obtenen diferents beneficis: entre ells l’augment del col·lagen i l’elastina que millora les arrugues, la despigmentació de taques o el control sobre el greix i bacteris en les pells acneiques. S’usen per millorar l’aspecte de la pell danyada pel sol o per la rosàcia, disminuir arrugues, millorar les cicatrius d’acne o varicel·la i descolorir o eliminar taques. Depenent del poder de penetració de la substància química s’eliminaran més capes de pell. Tot i que el peeling està indicat en casos d’envelliment fisiològic o solar i per al tractament de taques i acne, també pot emprar-se com un mitjà per “mantenir una pell sana, llisa, lliure d’impureses i lluminosa” ja que tanca els porus, aporta uniformitat al to de la pell i dóna un aspecte més juvenil i saludable. D’altra banda també posa en condicions la pell per rebre qualsevol tipus de tractament dermatològic.

Com es realitza el procediment?

Els peelings químics es realitzen a la consulta de forma ambulatòria. El procediment consisteix en aplicar una substància química a la pell mitjançant un pinzell o torunda. El temps d’aplicació depèn de l’extensió tractada i de la substància emprada. Varia entre 10 minuts i 2 hores. Durant el procediment es pot notar una lleu sensació de picor més intensa com més profund sigui el peeling que desapareix al retirar el producte. Entre les substàncies emprades en el peeling es troben el fenol i els àcids: glicòlic, tricloracètic, salicílic i kòjic. L’elecció d’aquestes substàncies dependrà de l’objectiu del tractament (despigmentant, antiacneic o antiarrugues). La periodicitat del peeling també dependrà de l’objectiu del tractament així com de la substància emprada. En alguns tipus de peelings (peelings intermitjos) una única aplicació es suficient per apreciar canvis significatius mentre que en els peelings més superficials per aportar lluminositat al rostre es realitzen entre tres i cinc sessions cada 2 o 3 setmanes.

Com és el procés de recuperació?

Permeten una incorporació immediata a les activitats de la vida diària. Després del peeling és imprescindible la protecció solar almenys durant 3 setmanes posteriors a la realització del mateix.

Quan apreciaré resultats?

La millora de la pell es nota després d’1 o 2 dies amb els peelings més suaus i fins al cap d’un mes amb els més intensos.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votos, promedio: 4,00 de 5)
Loading...