Excés de sudoració o hipersudoració

exces-sudoracio-hipersudoracio

La hiperhidrosi és una malaltia “benigna” que es caracteritza per un excés crònic de sudoració, produït per una fallada del sistema nerviós simpàtic (part del sistema nerviós autònom) que origina en l’organisme una major producció de suor del que realment es necessita per a regular la temperatura corporal.

La gran majoria de persones que pateixen d’ hiperhidrosi o excés de suor, veuen afectada la seva qualitat de vida, sentint que perden el control sobre ella, ja que la transpiració o suor es presenta de forma espontània, independentment de la temperatura i l’estat emocional. Les zones més afectades per la hiperhidrosi són les aixelles, les plantes dels peus, la cara i el cuir cabellut i les mans.

El tractament amb toxina botulínica s’ha acreditat en els últims anys com la solució més còmoda per a la hiperhidrosi. La injecció de la toxina a les zones d’hipersudoració produeix un bloqueig de la transmissió sinàptica temporal mitjançant el bloqueig del neurotransmissor acetil-colina durant 6 mesos, temps durant el qual l’excés de sudoració estarà controlat.

Com es realitza el procediment?

El tractament de la hiperhidrosi amb toxina botulínica tipus A es realitza mitjançant la infiltració d’aquesta substància amb agulles molt fines. Prèviament es pot aplicar anestèsia tòpica en crema. El procediment té una durada aproximada de 30 minuts.

Com és el procés de recuperació?

El pacient es pot incorporar de manera immediata a les activitats de la vida diària.

Quan apreciaré els resultats?

Els beneficis comencen a ser perceptibles a partir del tercer dia del tractament i s’estabilitzen transcorreguda una setmana. En un 90 % dels casos, el pacient sua en menor quantitat o fins i tot no sua. La durada de l’efecte del Botox és d’uns 6 mesos, encara que pot variar en funció de factors com l’activitat muscular del pacient

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...