Cel·lulitis i flacciditat

flacciditat

La cel·lulitis és una alteració que es produeix a les capes profundes de la pell i el greix superficial preferentment en la meitat inferior del cos. No hi ha una causa específica i en el seu origen influeixen factors hormonals, genètics, racials alimentaris i ambientals.
Se sap que hi ha una alteració de la circulació de retorn i limfàtica que es tradueix un problema estètic, donant lloc a uns bonys més o menys visibles, depenent del grau d’afectació, anomenats col·loquialment “pell de taronja”.
Tractar la cel·lulitis és tot un repte i és necessari realitzar un manteniment ja que no existeix un tractament curatiu o definitiu.
Els millors resultats s’aconsegueixen amb la combinació de tractaments i el control dels factors agreujants.

Tractaments:

• Canvi d’hàbits: Evitar el sedentarisme, evitar peces ajustades i fer exercici físic moderat i de forma regular.
• Nutrició i dietètica: Prevenir el sobrepès reduint el consum de sal, pastisseria industrial i embotits i augmentant el consum de verdures i fruites. Prevenir el restrenyiment i realitzar una ingesta hídrica adequada (beure aigua o infusions).
• Carboxiteràpia: És una de les millors tècniques per combatre cel·lulitis i la flacciditat. Consisteix en la introducció a nivell hipodèrmic (subcutani) de gas carbònic que produeix una vasodilatació immediata, que cursa amb augment de calor a la zona i un augment de la pressió parcial de l’ oxigen el que origina una major quantitat d’oxigen disponible per als teixits i la millora del component inflamatori que defineix la cel·lulitis.

En que consisteix el procediment?

La tècnica és molt senzilla, consisteix en la infiltració de CO2 a través d’una agulla molt fina. Quan s’introdueix a nivell del greix subcutani, és a dir, per sota de la pell, produeix una millora de la circulació i crema el greix. Quan s’infiltra més superficialment estimula la producció de col·lagen i actua contra la flacciditat. El gas difon ràpidament als teixits adjacents. No presenta efectes secundaris, excepte un lleuger i fugaç dolor a la zona d’aplicació i un petit enrogiment de la zona que perdura uns minuts. També podem apreciar alguna petita equimosi al punt de punció que desapareixerà en pocs dies. Cada sessió dura aproximadament de 15 -30 minuts. El nombre de sessions és variable i depèn de les característiques i necessitats concretes de cada pacient, però es consideren necessàries un mínim de 8-10 sessions que es realitzaran un cop per setmana.

Com és el procés de recuperació?

Un cop finalitzada la sessió, el pacient pot incorporar-se de manera immediata a les seves activitats de la vida diària, evitant el sol durant les següents 24-48 hores.

Quan apreciaré els resultats?

Tot i que depèn de cada pacient, normalment els resultats comencen a fer-se evidents a partir de la cinquena sessió

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Valora!)
Loading...