Nas (Rinoplàstia)

cirugia-de-nas

És un procediment quirúrgic que permet modificar la forma del nas. Modificant les estructures òssies i cartilaginoses nasals, es pot augmentar o reduir la mida del nas o dels orificis nasals, canviar la forma del dors nasal, tractar desviacions de l’envà i millorar l’entrada d’aire a través del nas.No només és un procediment estètic. També es realitza en pacients amb alteracions nasals de naixement, traumatismes o accidents i per millorar la respiració nasal.

Com es realitza el procediment?

Depenent del cas i del pacient, es pot realitzar de forma ambulatòria amb anestèsia local o ingressant a la clínica amb anestèsia general. La intervenció sol durar entre 1-3 h aproximadament.
Durant la cirurgia se separa la pell del nas del seu suport , format per os i cartílag, es tallen i modelen els ossos i cartílags nasals per aconseguir l’esculpit nasal amb la forma desitjada. Aquest procediment es pot realitzar des de l’interior del nas, fent unes petites incisions a l’interior dels orificis nasals (rinoplàstia tancada) o es pot fer una rinoplàstia oberta, sobretot per als casos més complexos, en la que es realitza una petita incisió a la columel·la.

Com és el procés de recuperació?

Durant els primers dies es pot produir un lleuger sagnat pel nas. No hauràs de mocar-te amb força durant una setmana, més o menys, fins que els teixits cicatritzin. Si es tenen taps al nas, aquests seran retirats en 1 o 2 dies. Després d’una setmana, o com a molt dues, es retirarà la fèrula, i els punts de pell, si és que n’hi ha.
És normal la presència d’inflamació a la zona i d’hematomes, que es resolen durant les primeres setmanes. La cicatriu és imperceptible.

Quan apreciaré resultats?

L’objectiu de la cirurgia és aconseguir una forma natural i harmònica amb la resta de la cara. Els resultats són visibles a partir dels 15 dies i posteriorment s’aniran notant canvis al llarg de tot un any.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votos, promedio: 3,44 de 5)
Loading...