Reducció de mames

reduccio-mames

És una tècnica quirúrgica que, com el seu nom indica, s’utilitza per reduir la mida de mames. Normalment les pacients la sol·liciten per millorar les molèsties produïdes per un pit gran, més que per un motiu purament estètic. La cirurgia es realitza sota anestèsia general i sol tenir una durada entre 2-3 hores. Posteriorment es realitza un embenat que es mantindrà durant 48-72 hores.

En què consisteix?

Encara que existeixen moltes tècniques, la majoria consisteixen en realitzar uns talls al voltant de l’arèola per elevar i ressecar una falca de teixit mamari en el seu pol inferior. Normalment requereix una nit d’ingrés en hospitalari.

Com és el procés de recuperació?

Els primers dies la pacient pot notar sensació de cansament, molèsties o dolor a les mames i inflor de les mateixes. Amb un correcte tractament analgèsic aquests símptomes es mitiguen adequadament. Un cop retirat l’embenat es col·locarà un sostenidor especial. Podrà tornar a la feina entre 2-3 setmanes, tot i que encara és possible que noti molèsties durant 4-6 setmanes.

Quan apreciaré resultats?

Encara que els resultats quant a disminució de la mida són visibles des d’un primer moment, amb els mesos la mama anirà adquirint la seva forma definitiva.

És possible que els primers mesos noti canvis en la sensibilitat del mugró, que solen desaparèixer amb el temps. Les tècniques de sutura emprades van encaminades a disminuir la visibilitat de les cicatrius. Amb un adequat cura de les mateixes, aquestes tendeixen a anar blanquejant i fer poc visibles.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Valora!)
Loading...