Elevació de mames

elevacio-mames

Amb els anys, i després de diferents circumstàncies com l’embaràs, la lactància i la pròpia força de gravetat, la mama tendeix a caure i perdre volum. La pell tendeix a perdre elasticitat, pel que també s’altera la forma de la mama. La mastopèxia o elevació de les mames és un procediment quirúrgic que es realitza per tractar la caiguda i la pèrdua de volum de la mama. Es realitza sota anestèsia general, té una durada entre 2-3 hores. Generalment es requereix una nit d’ingrés a la clínica.

En què consisteix?

Depenent del cas, les cicatrius es poden situar al voltant de l’arèola, verticalment des de la arèola fins al solc submamari i fins i tot horitzontalment, per sota de la mama. S’elimina l’excés de pell i es col·loca l’arèola en la seva nova posició. Si les mames estan molt buides, caldrà col·locar una pròtesi mamària, per tal de recuperar el volum i forma de les mateixes.

Com és el procés de recuperació?

Després de la cirurgia la pacient notarà molèsties a la zona operada, les mames estaran inflamades. Aquests símptomes es controlen amb la medicació i desapareixen al cap de 1-2 setmanes. Es pot notar la zona de l’arèola adormida però generalment és temporal i tendeix a resoldre en uns mesos.

La pacient pot incorporar-se a la feina a partir de la 2a setmana, sempre que no impliqui realitzar esforços físics com aixecar pesos. A partir de les 4-6 setmanes ja es pot portar una vida normal.

Quan apreciaré resultats?

Els resultats són molt satisfactoris en aquelles pacients que tenen unes expectatives realistes pel que fa a la intervenció. La mastopèxia sempre deixa cicatrius visibles que depenen sobretot de la pròpia cicatrització de la pacient. El cirurgià plàstic aplicarà les tècniques quirúrgiques adequades i li indicarà el tractament postoperatori òptim per tal de que aquestes cicatrius es vegin el menys possible. Així mateix, amb el pas del temps, les cicatrius són menys perceptibles.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...