Rosàcia

rosaciaLa rosàcia és una malaltia crònica que es caracteritza per un envermelliment a la part central de la cara amb exacerbacions i remissions periòdiques. Quan la rosàcia progressa, es poden desenvolupar altres signes i símptomes com ara vermellor semipermanent, telangiectàsies (venetes dilatades), pàpules, pústules, enrogiment ocular, cremor, ardor i picor. En alguns casos, es produeix l’engruiximent de la pell, especialment notori i característic quan afecta al nas. La rosàcia afecta tots dos sexes, però és gairebé tres vegades més comú en les dones i té una edat de desenvolupament entre els 20 i 60 anys.

La rosàcia és una malaltia que encara no té cura definitiva, però pot controlar-se. Ja que la rosàcia pot durar bastant, millorar lleument i després tornar a empitjorar si no és tractada amb temps i com cal, l’objectiu és controlar els seus símptomes i fer que la pell es vegi el millor possible.

Per a això existeixen diversos tractaments com antibiòtics en pastilles o aplicats en crema o derivats de la vitamina A com la isotretinoïna que poden trigar fins a dos mesos a fer efecte. Les vermellors i les venetes (l’eritema i les telangiectàsies) milloren de manera substancial amb tractaments com la llum polsada intensa (IPL).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Valora!)
Loading...