Malalties de transmissió sexual

malalties-transmissio-sexualLes infeccions de transmissió sexual (ITS), també conegudes com a malalties de transmissió sexual (MTS) i abans com a malalties venèries, són un conjunt d’afeccions que es transmeten de persona a persona per mitjà del contacte sexual que es produeix, gairebé exclusivament, durant les relacions sexuals. La major part de les malalties de transmissió sexual són causades per dos tipus de gèrmens: bacteris i virus, però algunes també són causades per fongs.

Un cop detectada una malaltia de transmissió sexual cal descartar que no n’hi hagi més, ja que sovint s’associen diverses alhora. Es realitzarà el tractament en funció del tipus d’infecció.

Com que els principals factors de risc en l’adquisició de MTS són l’inici precoç de les relacions sexuals, tenir diverses parelles sexuals i no utilitzar mètodes anticonceptius, la seva prevenció ha d’anar encaminada a canviar aquestes actituds, resultant fonamental la utilització de mètodes anticonceptius de barrera com el preservatiu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votos, promedio: 5,00 de 5)
Loading...