Excés de sudoració

exces-sudoracio-hipersudoracioLa hiperhidrosi és una malaltia “benigna” que es caracteritza per un excés crònic de sudoració, produït per una fallada del sistema nerviós simpàtic (part del sistema nerviós autònom) que origina en l’organisme una major producció de suor del que realment es necessita per a regular la temperatura corporal. La gran majoria de persones que pateixen d’ hiperhidrosi o excés de suor, veuen afectada la seva qualitat de vida, sentint que perden el control sobre ella, ja que la transpiració o suor es presenta de forma espontània, independentment de la temperatura i l’estat emocional. Les zones més afectades per la hiperhidrosi són les aixelles, les plantes dels peus, la cara i el cuir cabellut i les mans.

Disposem de diversos tractaments segons la zona afectada i la severitat del quadre:

-Tractament tòpic amb substàncies antitranspirants. El més conegut és a base de locions alcohòliques de cristalls d’alumini. Actua tapant el porus i impedint la transpiració. Pel que fa als problemes que poden donar els antitranspirants, recordem que són substàncies que s’empren per controlar la secreció natural sense bloquejar totalment la transpiració. Persegueixen una reducció de la humitat de la zona Els seus principals representants són les sals d’alumini (clorhidrat, clorhidroxilactat i clorhidroxialantoinat d’alumini).

-Iontoforesi. Consisteix en l’aplicació de corrents elèctrics molt suaus mitjançant un bany aquós que pot aconseguir controlar el problema de la hiperhidrosi durant un temps limitat entre les 6 hores o diversos dies. No sempre funciona.

-Toxina botulínica. El tractament amb toxina botulínica s’ha acreditat en els últims anys com la solució més còmoda per a la hiperhidrosi. La injecció de la toxina a les zones d’hipersudoració produeix un bloqueig de la transmissió sinàptica temporal mitjançant el bloqueig del neurotransmissor acetil-colina durant 6 mesos, temps durant el qual l’excés de sudoració estarà controlat.

-Tractament quirúrgic. Consisteix en interrompre definitivament els nervis i els nòduls nerviosos que transmeten l’ordre de la sudoració a les glàndules sudorípares, es realitza mitjançant laparoscòpia i només l’han de realitzar cirurgians molt experts. Aquesta tècnica quirúrgica es diu simpatectomia per toracoscòpia. De vegades apareixen hipersudoracions compensatòries en altres zones com esquena o cames.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Valora!)
Loading...